Xarxes socials per a emprenedors atrevits

RESUM

‘Xarxes socials per a emprenedors atrevits’

Xerrada amb Carles Zardoza

13 de febrer de 2017

per Josué M-M

 

 

Un cop més hem gaudit d’una xerrada captivant sobre xarxes socials per a emprenedors atrevits.

Aquesta vegada el convidat introduït per la directora de la Fundació Emprèn Conxita Marlés, ha estat Carlos Zardoya, expert en xarxes socials i definit a si mateix com un emprenedor inquiet.

MBA per ESADE i propietari d’ACI Agència de Fotografia desde el 2002, és delegat territorial en AERCO-PSM. (Associació Espanyola de Responsables de Comunitat y Professionals de Social Media).

Al començament de l’acte es mostra proper i va vol conèixer les motivacions que havia provocat l’interès de la xerradade cadascú dels 8 oients que es troven a la sala.

 

L’experiència dels oients

 

Entre els emprenedors assistents ,una noia que dirigeix una empresa d’accessoris de bicicleta plegable. Alguns elaborats per ella mateixa. Deia que encara no té molt clar com rellançar la seva empresa ni com fer servir els xarxes socials però tot i així, té contactes en països tan diversos com Holanda o Anglaterra i tan remots com Taiwan per vendre els seus productes. Manifestava allà el seu agraïment per l’ajuda rebuda per part de la Fundació Emprèn.

També, un senyor que té una empresa en línia de roba ecològica manifesta que no li treia tot el profit que li agradaria. Havia pensat en les xarxes socials per poder redirigir el seus productes cap a altres públics i arribar a més gent.

Finalment, entre d’altres, una noia que comenta com ha obert un restaurant i tots els dies fa ús de l’Instagram, Linkedin i Twitter per a fer publicitat.

El perfil divers dels assistents, doncs, obre un debat intens i il.lustratiu al respecte de la temática que tocarem avui.

 

Lligats a les xarxes socials

 

Abans que rès, l’advertència de que cada dia que passa el món es digitalitza d’una manera vertiginosa. Per això cal visualitzar Internet com una eina de futur que va molt més enllà de la nostra pròpia imaginació, encara que no sigui bona idea perdre el control de la situació.

És preferible aprendre a utilitzar les eines d’una manera intel.ligent i responsable, sabent aprofitar la informació que manegem per aconseguir consolidar d’una manera més eficient el nostre projecte sense que calgui fer un gran desplegament ni penetració en diferents xarxes.

Quant més actius siguem millors resultats a l’hora de ser vistos a les xarxes. Detall molt a tenir en compte.

A continuació el ponent mostra imatges reveladores amb sorprenents xifres que diuen que el 40% de tota la població mundial està a hores d’ara utilitzant  alguna xarxa social. Nomès a Espanya s’ha observat un 82% de penetració en les xarxes socials. 6 de cada 10 habitants tenen comptes actius en xarxes socials en el nostre país. De les més altes d’Europa.

Les xarxes socials obtenen el rècord d’usuaris als Estats Units, ja que li donen ús més del 60% de la població i a Espanya l’utilitzen més del 50%.

En el nostre país a prop del 50% de les persones tenen un perfil actiu a Facebook i si ens referim a empreses , la xifra arriba al 80%.

Si parlem de temps setmanal invertit en xarxes socials, el WhatsApp s’emporta el premi, amb més de 5 hores de connexió/semana i no molt lluny, es troba Facebook amb gairebé 4 hores i mitja/setmana.

Després aniria Youtube amb més de 3 hores /semana , i tot seguit l’Instagram i Twitter que es troben al voltant de les 3 i les 2 hores respectivament.

 

        

Facebook: ‘el possible futur imperial de Facebook’

 

Segons Zardoya, Facebook és de les millors xarxes socials que hi ha i es nota per diverses raons.

Donant mostra evident i amb múltiples arguments , Zardoya ens parla d’aquesta extraordinària xarxa social, tot comentant com Facebook pretén acconseguir ser la pàgina d’inici de qualsevol ordinador o dispositiu, desbancant així  al gegantí Google. Si ho aconseguís Google quedaria en un segon pla com a web més visitada a nivell mundial.

Com a estratègia empresarial Facebook ha sabut enganxar als seus usuaris.

Entre les dades més curioses d’aquesta famosa xarxa, destaca que de cada 1000 persones que tenen un perfil, 20 consulten el contingut íntegra dels contactes dels seus amics . Un altre aspecte a ressaltar és que la filosofia de Facebook sempre ha estat la de viure de la publicitat, raó per la qual es una xarxa social gratuïta per l’usuari convencional. Causa d’aquest fet, les empreses paguen un mínim de quota per poder publicitar-se massivament i en funció dels criteris de segmentació que ofereix la xarxa, l’empresa decideix la seva campanya.

Faceboook és l’única xarxa social capaç de filtrar el radi en km, des d’on vols que la gent vegi la teva proposta de valor acotant el nombre de persones als qui li arribaria, aconsseguint així una millor efectivitat i notorietat a l’hora que els usuaris vegin la informació .

 

Workplace

 

És una altra xarxa social que funciona amb Facebook. Pretén posar en contacte a tots els membres d’una organització a través del telèfon intel·ligent.

Amb Workplace es pot estar connectat i no disminuir el ritme de treball, per exemple, aportant idees al procés creatiu del teu equip mentre et desplaces.

De igual manera que Facebook, el fet de poder segmentar a la xarxa de la comunitat i així arribar a les persones adients als teus interessos, esdebé quelcom interessant per part de Workplace. Una vegada feta la llista relativament curta dels possibles clients potencials es pot fer publicitat de forma molt més individualitzada i eficaç.

 

La gestió de l’experiència de client com a estratègia empresarial

 

Cal tenir en compte el balanç de comentaris positius i negatius de qualsevol activitat a la xarxa, ja que això pot donar una idea molt precisa de si estem assolint o no les nostres espectatives de negoci. Així doncs tambè és important participar activament en els comentaris de Facebook i qualsevol altra xarxa social llegint i responent els dubtes dels clients o visitants.

S’ha de tenir cura d’aquelles intervencions que es dediquen a suplantar perfils falsos per tal d’enfonsar el projecte empresarial de la competència.

És aconsellable a més mirar el gràfic de l’abast orgànic basant-nos en els ‘likes’ adquirits per part dels usuaris, això ens dona una pista molt fidedigne de quina posició en reputació està adquirint la nostra l’empresa.

Les analítiques tambè són una bona forma de saber quin dies son més óptims per poder anunciar-se.

Les xarxes socials poden resultar molt útils seguint tots aquests consells,

 

Twitter: ‘una xarxa per descobrir’

 

Si té una cosa clara el nostre convidat, aquesta fa referència a Twitter. Una xarxa menys esmerçada però no per això menys entusiasmant. Qualsevol que vulgui fer funcionar aquesta xarxa i li vulgui treure profit ha de tenir clar que té l’obligació de comprometre’s a relacionar-se. Amb aquesta web es pot fer servir una paraula com a filtre i que aquesta surti relacionada amb els usuaris que l’hagin utilitzat en els seus perfils.

Val a dir que Twitter té un Blog Medium gratuït i que esdebé de pagament segons els continguts que es vulgui veure.

 

Hootsuite.

 

Una aplicació gratuïta web i mòbil (iPad, iPhone, ipod Touch, Blackberry i Android) per gestionar de forma integrada xarxes socials per part de persones o organitzacions. HootSuite permet utilitzar, entre altres, les següents xarxes socials: Facebook, Twitter, LinkedIn, GooglePlus, Instagram, YouTube i Foursquare de forma conjunta. A més ens permet veure Twitter i tota la informació sense necessitat d’entrar-hi.  Amb Hootsuite es poden gestionar fins a 3 xarxes de franc amb un màxim de 30 xarxes gestionables a l’hora.

Zardoya ens parla també de Bitly. Aquest servei és com un adaptador per Twitter que escurça els enllaços d’URL filtrant l’informació més rellevant a les teves necessitats i fa una funció estadística a Twitter d’alt interés empresarial.

                  

Audiense: ‘el teu imprescindible ‘share’ d’internet’

 

En quan a mesurar audiències, Audiense mereix un apartat. Segons paraules del convidat, estem parlant de la millor eina que hi ha per a empreses al mercat actual. Encara que sigui de pagament acaba sortint molt econòmic.

Aquesta eina es una solució avançada d’estudi d’audiències que proporciona informació per impulsar la teva estratègia de màrqueting a Internet. Audiense permet crear audiències dintre de Twitter i analitzar comunitats, quins usuaris son els més actius i crear una campanya de publicitat només per a usuaris d’un perfil idoni.

Per si tot això fos poc també dóna tota mena de i sent una semidesconeguda hauria de ser la més important a l’hora d’utilitzar-se per als nostres objectius empresarials.

                                                

Kred.ly: ‘l’eina que et sentència’

 

Kred.ly és l’enèsima eina que pot resultar interessant ja que serveix per avaluar i mesurar la reputació en línia o el nivell d’influència a internet. És l’eina perfecta per descobrir què pensa la gent sobre el nostre negoci. Al cap i a la fi l’eina que et fa un judici de valors i decideix si vas pel camí correcte empresariament parlant.

                         

Linkedin: ‘la cerca de Linkedin’

 

Linkedin és una xarxa social orientada als professionals, a les empreses, els negocis i l’ocupació. A partir del perfil de cada usuari, que lliurement revela la seva experiència laboral i les seves destreses, en un veritable currículum laboral i posa en contacte a milions d’empreses i treballadors.

Linkedin és gratuït, però tot i ser una bona xarxa social si tenim massa usuaris agregats costarà més ja que per configurar campanyes haurem d’anar afegint un per un. En el que insisteix el Sr.Zardoya és de tenir molta activitat en aquesta xarxa per pujar en el rànquing..

 

Flippo: ‘ la teva revista de perfils digitalitzada’

 

Una altra eina rellevant és Flippo. Es fa servir per crear revistes per perfils i pot ser una bona manera de crear-se un públic fix que ens segueixi assíduament.

Ideal per a emprenedors amb imaginació i que vulguin anar més enllà en el seu negoci.

 

l’opinió del redactor: ‘el meu granet de sorra’

 

Ben estimats lectors, una altra vegada ‘al meu granet de sorra’. Un apartat humil on la intenció és exposar el temari tractat des de el punt de vista d’un individu corrent, donant idees pròpies o inspirades en gent que no té perquè conèixer a fons les tecnologies ni les aplicacions del mercat convencional, donant per bona la frase cèlebre que diu que la imaginació és més important que el coneixement.

Lo primer que em surt recordar és el fet de que el món es digitalitza sense fre tal i com es diu en la xerrada d’aquest acte, per això hauríem de saber aturar-nos per planificar la forma més escaient i lògica per fer-li ús. Com diria un savi, un mal com una societat massa digitalitzada, és de remei humanitzar-la. Amb un tracte planer i proper als clients.

Les preguntes que ens hauríem de fer són… Quin és el meu nivell de coneixement per poder utilitzar les xarxes socials per a una activitat empresarial? Quin ús seré capaç de donar-li? Són rendibles els guanys que obtinc d’acord al temps que inverteixo utilitzant aquestes aplicacions, i en el cas de utilitzar-les, m’estan donant algun tipus de benefici?

El temps és or i per això mesurar-ho pot resultar vital a l’hora de triomfar com a emprenedor o fracassar en l’intent. És veritat que perquè una empresa es consolidi necessita d’un mínim marge de temps però si rendibilitzem prou bé els diners i ens envoltem de gent de confiança que puguin assessorar-nos de manera transparent i honesta, es podria arribar a complir qualsevol desig que tinguem al cap com a empresaris.

També el fet de saber amotllar-se als canvis de la societat o a les situacions que ho requereixen, també serà un fet determinant per poder assolir els objectius a mitjà o llarg termini. Malgrat tot no resulta una tasca gens senzilla, encara que ho sembli.

Alguns consells pràctics per ajudar a l’emprenedor o futur emprenedor serien :

 

1- Fer èmfasi en l’organització empresarial en tots els aspectes, no només a les xarxes socials. Així doncs una bona planificació pot resultar determinant a l’hora de poder dosificar esforços i de tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura i amb els mínims temps, costos i treballadors.

2-Armar-se de paciència. Pot ser el millor consell que es pugui donar en un fet tan únic a la vida com és  endinsar-se de ple en qualsevol empresa, off o bé on-line.

 

Moltes gràcies per la vostra atenció. Fins aquí la cobertura informativa de l’acte de ‘xarxes socials per a emprenedors atrevits’. Us esperem a futurs tallers que es faran en breu igual o més interessants que aquest. Fins aviat.